TV, parabol eller tvantenne i bobil og campingvogn

Endret Fri, 9 Des, 2016 ved 11:50 AM

Når det skal velges tvantenne og parabolantenne til din bobil og campingvogn, er det mye å ta hensyn til.

-Hvilket abbonement har du hjemme? Man kan spare mye på å holde seg til et selskap, som ofte har løsninger for ekstra kort uten for store kostnader.


491941 (1)Har man Rikstv velges ofte en antenne på bobilen som tar inn DVBt signaler. Her er mye å velge mellom, og vi har testet ut de fleste. Vi har havnet på Teleco sin Wing antenne, og monterer kun denne hos oss. Fremragende kvalitet og kundene våre har stort sett problemfri bruk av denne. Denne tar inn 360grader signaler, signalforsterker følger med.


Har man Canal Digital/CMore eller Viasat bør man montere et satelittsystem. Første valget som må tas er manuell, eller automatisk parabol. Vi anbefaler automatisk, manuell er billigere, men krever at du har litt kunnskap, og en posjon tålmodighet.

49099Manuell parabol Globesat. Dette er et rimelig alternativ og koster ca 4000kr. Monteringen av en slik tar ca to timer, og koster ca 2500kr på et caravanverksted. Det tar en tid å bli kjent med denne, men går greit når man får litt erfaring. Denne har også en enkel utgave av DVBt antenne innebygget, men har svake signaler. Ønkser man hurtig tilgang til tv, og ikke spesielt interessert i å bruke tid på innstilling, er ikke dette alternativ. Merk dette er en av våre bestselgere, noe som henger sammen pris.492463

Et annet alternativ er Omnisat Twister, som er en manuell parabol, men enklere å stille inn til ønsket parabol. Den har et sveivesystem som man opererer enkelt innenfra. Den tar også mindre plass på taket.


999910755Automatiske paraboler. Her er det et hav av alternativer, alle med sine gode egenskaper. Noen har innebygget tuner, andre har bare innebygget styreboks for å finne tvsignalene og satelittene. Vi har prøvd ca 10 forskjellige av disse, mange var kompliserte og krevde mye av operatøren. Vi har landet på systemer som ikke har innebygget tuner, dette gjør det enklere for deg å bruke. Et annet argument er at du bruker tv selskapets tuner, og de kan hjelpe deg når du har utfordringer med bruken. Vi har testet disse i Troms og Finnmark, og har valgt de store skjermene (ca 85cm), noe som gir stabile signaler. Vårt Carbest system, er enkelt i bruk og en ok pris.

1862000Vi tar med årets nyhet fra Oyster, dette systemet er fremtidens parabol til bobil og campingvogn. Vi annslår stor suksess for denne. Fordeler, liten, og har ingen svingende arm i front. Tar ligen plass og tåler veldig mye. En annen fordel er at denne automatisk oppdaterer satelittens posisjon, og trenger dermed ikke programvareoppdateringer på samme måte som andre.


999908049Til slutt tar vi med litt om selve tvapparatet. Vi anbefaler ca 19 tommer skjerm, noe som passer i de fleste nyere biler. Tv bør være LED teknologi, og ha innebygget mest mulig, slik at man ikke trenger så mange bokser. Nyere tv beregnet for bobil har stømforbruk på ca 20 W, innebygget tuner for Rikstv og parabolsignaler, 12V adapter/kontakt.


Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene
CAPTCHA-verifisering er obligatorisk.

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen